dimarts, 18 d’agost del 2009

Oporto, terra de Vins i Porros

Hola a tots!


Amb el títol no cal que us digui res més. Doncs si, Oporto és la capital dels tirats sobretot perquè la gent fuma com a "cossacos" i et trobes un camell a cada cantonada, per sorpresa vostra encara estic net i la temptació ha estat vençuda. En canvi, amb els vins ja canvia, per ara porto tres cates, dos d'oportos i una de vins portuguesos, això a Oporto (Porto pels natius), la veritat és que estan de puta mare, sobre tot el oportos de 20 anys i els vinhos verdes, els segons entren molt bé i pugen millor.


De la ciutat us podria dir que te un aire molt Napolità, cosa que a mi m'encanta, et pots troba la "mamma" cridant al seu fill, els iaios sentants pel carrer comentant la jugada i els nens jugant a pilota pels carrers costeruts. A part d'això, moltes esglesies barroques i una soprenent casa de la música que faria les delícies de la Lara i de tot a qui li agradi l'arquitectura moderna. Tampoc em podria oblidar de la seva gastronomia, el diumenge vam trobar un restaurant increible, ens vam fotre les botes amb un llenguado i un pop al forn i avui i tornem a provar el seu arròs de marisc, si és la mitat de bo que el peix ja tocarem el cel.


De la resta de dies podriem resumir de la següent manera:

- Braga, realment una calça, a part que ens van fortre el pel a l'aberg al cobrans al doble, però vam tornar i li vam clavar una bronca a la recepcionista que deu anar ben fina.

- Ponte de Lima, dormint al riu per que tota aquella zona estava com Salou i com tota bona persona que dorm a sota al pont anava acompanyat del seu Vinho Verde de la cooperativa.

- Parc Nacinal de Penada-Gerês, interessantíssim, però un parc nacional no es pot visitar amb cotxe, però com que no tenim prou temps vam optar per la via ràpida i còmoda.


Demà teòricament hem d'anar a Vila Nova de Foz Côa a visitar un parc on hi ha la major concentració de grabats de l'Edad de Pedra, bé això si arribem abans que completin la llista de visites, si fem tard ja anirem a algun lloc o altre.


Ara toca tornar a fer una altra degustació de vi, que està molt bo i per 3 eurets en pots provar tres.


Vinga salut i a fer un brindis.


Beni



Pont sobre el Douro (Porto)

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'encanta llegir-ho i mirar les fotos...
merçi per enrecordar-te estant tant lluny!

Aviam si us vinc a veure aviat amb el Martí, o ja vindra conduint ell!!!!!
MK!