dimecres, 11 de juliol del 2012

Tashken


La ciutat de Tashkem podríem dir que no és una ciutat que enamora, més aviat és un lloc d'arribada i on fer tràmits burocràtics, visats. Tot i així, alguna cosa es pot fer com per exemple visitar algun museu a l'hora de màxima calor, donar un tomb pels mercats i veure els productes que tenen i sobretot caminar, caminar i caminar, tot està bastant dispers i si passes de pillar taxi, doncs ja saps el que et tocar, a fer cames.

EL primer que hem fet aquí ha estat localitzar les ambaixades de Tajikistan i Kirgistan. La primera ha estat fàcil, està situada al costat de l'hotel, la segona ha estat una mica més complicat i el taxista ha tingut de preguntar bastant per arribar-hi. A l'embaixada de Tajikistan ens hem acollonit una mica al veure com tractaven a la penya local que va a sol·licitar el visat, però nosaltres al ser guiris ens han tractat molt correctament, el problema es que no ens el donaran fins el dia 13, cosa que farà que haurem de tornar a Tashken un altre cop a recollir-lo, segurament agafarem un vol de Nukus a Tashken que surt per uns 40 € i després agafar un altre per anar a Bishkek, capital de Kirgistan i fer el visat a l'aeroport.

Hem fem un combinat de visites culturals i de mercats, com he dit les culturals hem aprofitat les hores del migdia per estar fresquets dins els museus, hem estat al d'Art Decoratives, a la Casa de Fotografia i al d'Història dels Timuridus. El primer no ha estat malament tenia una representació d'art islàmic, una gran col·lecció de pintura soviètica, uzbeka, copies de pintures importants i, fins i tot, un Raphael i un parell de Canalettos. El de fotografia es bastant fluixet, però dóna gust esta amb l'aire acondicionat. Per acabar el d'Història dels Timuridus, el més interessant es la façana de l'edifici, la cúpula interior i una còpia del Corà del segle VII.

Per a mi, el més interessant ha estat els mercats, estan plens de vida i la gent no para ha parat de dir-nos coses (encara que el Jordi és força transparent i la major part de les atencions van dirigides cap a mi) i, com no, d'oferir els seus productes, fruites, espècies, carns, pans i pastissos, formatges, n'hem provat un de salats que estaven boníssim. El més gran i guapo és el Bazaar Chorsu, hi ha de tot i separat per seccions, la fruita, el pa, la carn, ..., a més, d'una part de mobiliari, roba i instruments musicals, on hem pogut gaudir de la interpretació en directe d'un músic local, realment ha estat excepcional, a més, ens han gratificat amb 3 CD's, no es pot demanar més.

Una altra nota negativa de la ciutat és trobar un lloc per menjar, si estàs als mercats no hi ha cap problema, però si estàs fora d'horari pots caminar tranquil·lament més de mitja hora sense trobar un lloc per fer un mos i quant en trobes un els preus es disparen, més o menys com els de Tarragona.

Això el que ha donat la ciutat de Tashkem, esperem que les properes que visitem siguin totalment diferents.

Instal.lacio a la Casa de la Fotografia


 
Si dius Barsa, obres portes, mal em pesi!

Construccio sovietica

Finestres

Uzbaneses amb el vestit tradiciona


Metro, foto il.legal

2a foto il.legal
Banc

Atraccio de fira, els hi encanta!

Grafitti

Un moment delicios del dia!