divendres, 6 de juliol del 2012

Vol i arribada a Tashken


Un altre cop per aquí!

La veritat que ja en tenia ganes per que si publico un comentari, es senyal que estic per algun racó del món amb la motxilla i la càmera de fotos. Bé s'ha de dir que els últims viatges que he fet no havia posat res i de l'última publicació ja ha passat tres anys i la motxilla l'he carregat i buidat uns quants cops. 

Bé, anem al gra que la palla és cara. Com molts de vosaltres sabeu aquest any el país, o millor dit, la zona elegida ha estat l'Àsia central, concretament Uzbekistan, Tadjikistan i Kirgistan, s'accepten tots els acudits tipus tots estan, aquí no estan, ....
El viatge han estat 9 hores en total i hem arribat a les 10 de la nit hora local, inclosa l'escala de 55 minuts que hem fet a Praga, tant de bo totes les escales duressin tan poc. Hem parat allà per que el vol d'anada l'hem fet amb la Czech Airlines, per cert, ho van fer molt bé, puntuals, menjar bo i un vol molt tranquil·let.

Arribats a Tasken ha passar el control fronterer, mai m'havia trobat uns policies duaners tan amables, simpàtics i riallers com els d'aquí, hem tingut de declarar tot el que portem a sobre, quantitat de diners, medicaments, ordenador, càmeres fotogràfiques i fer una declaració jurada dient que no estem sonats, no anem a robar, ni a matar a ningú i que no pertanyem a cap organització terrorista. El que ens va tocar no parava de dir, mentre em mirava la rapada del cap, “interesting man, interesting man”, sempre amb un somriure a la cara i dels de debó. Fet això, agafar un taxi i cap a l'hotel, abans de pujar el taxista ja ens va dir si voliem canviar i com que el mercat negre està més alt que l'oficial, doncs així ho vam fer, però per mala sort que a l'hotel el canvi encara el fan més alt, total, les pèrdues ascendeixen 60.000 soms, que hi farem, suposo que era la comissió del taxista!!!!

De l'hotel diré que no ens podien fer millor arribar, surt un dels nois de recepció i ens diu: “Benvinguts” i amb un somriure d'orella a orella, per flipar, mai m'ho havien dit, això ja és mereix un anunci, l'hotel és el Grand Tashkent Hotel, a tres quilòmetres de l'aeroport i a uns 5 del centre de la ciutat. L'hotel no està gens malament, a part de que tot està amb moqueta, bé, menys el bany que no estem a Londres, el sostre de fusta, els llits còmodes, aire condicionat i un esmorzar complert, bé tot el que no estic acostumat quant marxo, serà que m'estic tornat una mica burgés?

Bé, aquí s'acaba el primer dia, crec que no està malament des de les 6 del matí de peus i anant a dormir sobre les 2 de la nit hora local, les 11 a Catalunya.

Paradeta a Praga

Sobrevolant el mar Negre

Núvols

Muntat en el dollar!!!

Això són 300 €