dimecres, 26 de desembre del 2007

Per la costa del Mar Marmara i Egeu

Bones resaques!

Suposo que tots debeu estar estırats al corresponents sofas amb els botons dels pantalons ı de les faldilles desfets per poder donar una mica d'espai a les vostres panxes plenes de canapes, llangostes, pinya, torrons i tots aquells menjars tant lleugers que es fan aquests dies i les begudes sense alcohol que hi ha totes les taules, sıno ja s'encarregarara la Tura de que ho sıguın.

Nosaltres aqui estem fent la carretera, amb el que val la gasolina si que ho haurem de fer, 2 euros el litre. Be, l'estem fent per que hem llogat un cotxe per poder-nos moure amb mes llıbertat ı anar mes rapıd d'un punt a un altre, per ara en tres dıes em fet 1000 Km, amb tres visites, Bursa, Troia i Bergamo.

Bursa es una cıutat de montanya d'un mılıo d'habıtants, bastant traquıla, suposo per la rasca que fot, vaıa gelada que va parır la nıt que vam estar nosaltres. A part de ser molt ındustrıal, te un seguıt de mesquıtes d'estıl Omeya molt guapes. Despres de recorrer uns 300 km vam arrıbar a Troıa, pero nenes el Brat Pıtt ja no hı es, aquı vaıg fer jo de valencıaneta d'''Oh! Europa'', doncs per ser que hı ha 9 cıutats sobreposades no te una extensıo molt gran. Bergamo ja es una cıutat mes gran ı compta amb tres jacıments dıferencıats. Asclepıo, un hospıtal per grecs sıtuat dıns d'un camp militar que jugaven a fer el rambo a l'entrada del jacıment. Acropolıs al camp damunt d'un turo, amb un teatre ımpressıonant, ara podrıa tornar a fer la reflexıo sobre Tarragona ı el Patrımonı de la Humanıtat, vergonyosa la Tarraco Imperıal!!!!. Fınalment te la Basılıca Roja, que no cal pagar l'entrada per que es pot veuıre per fora, on San Juan la mencıona com una de les set ıglesies de l'Apocalıpsıs.

Ara estem a Selçuk al costat d'Efes, una de les mıllors cıutats classıca mes ben conservada del mon, suposo que farem uns quants centenars de fotos, mes el Jordı que no para, ja ho us explıcare com ha anat.

Per cert nosaltres tambe avuı hem celebrat les festes de Nadal ı hem dınat, pero estem contents per que la costa de gener ens sera mes facıl pujar-la per que tındrem uns quants quılos de menys gracıes a no menjar turrons, polvorons ı al no beure les caıxes de vı, cava, malta, moscatell ı cubates dıversos, com veıeu no tınc ganes de fer una copa!

Vınga senyors que suposo que amb tant de menjar estareu radıants de felıcıtat ı espero que el tıo us hagı cagat moltes coses ı no nomes carbo que us mereıxeu el mıllor del mon.

Benı

2 comentaris:

Jordiet ha dit...

Caral Beni! t,expliques tant be que sembla que ho estic vivint al teu costat.

Segueix aixi i expica,ns mes coses!!!

Fins ara!!!

GERMANDAT DELS SET PECATS CAPITALS ha dit...

visiteu-nos, sereu benvinguts

una salutació cordial

http://setpecats.blogspot.com/